The influence of the acidification of milk on the acid-base balance of prematures II
ISSN: |
1432-1076
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Source: |
Springer Online Journal Archives 1860-2000
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Topics: |
Medicine
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Description / Table of Contents: |
Resumé Etude de l'équilibre acide-base du 6ème au 15ème jour de vie chez 45 prématurés sains répartis en deux groupes selon leur poids à la naissance (1510 g à 2000 g pour le premier et 2010 à 2500 g pour le deuxième) et en trois groupes selon le type alimentaire: lait de femme, lait de vache dilué à 1/2 et le même lait acidifié. Tous les prématurés présentent une certaine acidose, mais celle-ci est légèrement plus prononcée lors de l'alimentation au lait de vache, et tout particulièrement au lait acidifié. Cette acidose n'a cependant pas empêché un gain de poids satisfaisant, de sorte que la légère augmentation de l'acidose métabolique lors de l'alimentation au lait de vache acidifié n'a pas de répercussion clinique.
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Abstract: |
Zusammenfassung Eine Untersuchung des Säure-Base-Gleichgewichtes wurde bei 45 gesunden Frühgeborenen vom 6. bis 15. Lebenstag durchgeführt. Es wurden nach dem Geburtsgewicht zwei Gruppen (von 1510 bis 2000 g für die erste und von 2010 bis 2500 g für die zweite Gruppe), und nach der Art der Ernährung drei Gruppen gebildet (Humanmilch, 1/2 Kuhmilch und angesäuerte Kuhmilch). Alle Frühgeborenen zeigten eine gewisse Acidose, doch ist diese durch die Ernährung mit Kuhmilch, besonders mit angesäuerter Kuhmilch, ausgeprägter. Jedoch zeigt der Vergleich der Gewichtszunahme, daß kein statistisch signifikanter Unterschied zwischen den Gruppen besteht, so daß die leichte metabolische Acidose als klinisch bedeutungslos bezeichnet werden kann.
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Notes: |
Summary Acid-base balance studies were made in 45 healthy prematures from their 6th to 15th day of life. They were divided into two groups according to their birth weight (1510 g to 2000 g for the first group and 2010 to 2500 for the second one), and into three groups, each receiving one of the following feeding formulas: human milk, 1/2 cow's milk and acidified 1/2 cow's milk. It was found that all prematures showed an acidosis, but that it was more prononced by feeding cow's milk and especially sour milk. A clinical significance, as seen through a comparison of weight gain curves in each group, could not be established. The slight increase in metabolic acidosis is therefore considered to be clinically insignificant.
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Type of Medium: |
Electronic Resource
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