Search Results - (Author, Cooperation:Terplan)
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Type of Medium: articlePublication Date: 1985Keywords: Berufsbildung ; Ingenieur ; Fortbildung ; UngarnIn: Zeitschrift für Hochschuldidaktik, Bd. 9 (1985) H. 10, S. 31-38, 0250-6467Language: German -
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ISSN: 0168-1605Keywords: Bacillus cereus ; Dried milk products ; Infant foodsSource: Elsevier Journal Backfiles on ScienceDirect 1907 - 2002Topics: Process Engineering, Biotechnology, Nutrition TechnologyType of Medium: Electronic ResourceURL: -
3Gleissenthal, Johann Lepschy-v. ; Dietrich, Richard ; Märtlbauer, Erwin ; Schuster, Manfred ; Süß, Adalbert ; Terplan, Gerhard
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Published 1989Staff ViewISSN: 1438-2385Source: Springer Online Journal Archives 1860-2000Topics: Process Engineering, Biotechnology, Nutrition TechnologyDescription / Table of Contents: Summary Bavarian cereals and wheat flour from the 1987 harvest were analysed for nivalenol (NIV) and deoxynivalenol (DON) using high performance liquid chromatography (HPLC) and for T-2 toxin and zearalenone (ZEA) by enzyme-linked-immunosorbent as say (ELISA). The study included 190 field samples of wheat, barley, rye and oat with visibly damaged ears, 45 samples of wheat intended for feed production and two series of wheat flour (type 550) and whole wheat flour collected in October 1987 and June 1988. The field samples examined showed a high DON contamination of wheat (87%) with an average of 3.96 mg/kg and a maximum of 43.8 mg/kg. Mean levels between 0.33 mg/kg and 0.27 mg/kg DON could be detected in barley, rye and oat. Of the wheat samples, 58% contained ZEA with a maximum of 1.560 mg/kg. The highest levels of ZEA were detected in samples which also showed high concentrations of DON. The NIV and T-2 toxin levels were comparatively low. Thirty percent of the samples showed NIV concentrations between 0.04 mg/kg and 0.29 mg/kg and 38% contained between 0.005 and 0.60 mg/kg of T-2. In the wheat samples for feed production, only DON was detected with an average of 0.190 mg/kg and a maximum of 0.75 mg/kg. The highest DON levels (0.58 mg/kg) from October 1987 were found in the wheat flour samples which were lower than the highest DON concentration (3.24 mg/kg) detected in the samples collected during June 1988. This fact was probably due to a substantial amount of non-contaminated wheat from 1986. The toxin concentrations in the whole wheat flour were not higher than in the type 550 flour. The regional distribution of the mean DON concentrations showed the highest levels in Middle and Lower-Franconia.Notes: Zusammenfassung Cerealien und Weizenmehle der bayerischen Ernte 1987 wurden mittels hochauflösender Flüssigchromatographie (HPLC) auf Nivalenol (NIV) und Deoxynivalenol (DON) Bowie mit Enzymimmunoassay auf T-2 Toxin und Zearalenon (ZEA) analysiert. Die Untersuchungen umfaßten 190 Feldproben von Weizen, Gerste, Roggen und Hafer, die alle optisch erkennbaren Fusarienbefall aufwiesen, 45 Futterweizenproben Bowie zwei Probenserien von Weizenmehlen der Type 550 und Vollkornweizenmehlen, die im October 1987 und im Juni 1988 gezogenwurden. — Die Untersuchungen der Feldproben ergaben eine hohe DON-Kontamination des Weizens (87%) mit einem durchschnittlichen Gehalt von 3,96 mg/kg und einem Maximalgehalt von 43,8 mg/kg. In Gerste, Roggen und Hafer konnten durchschnittlich zwischen 0,33 mg/kg und 0,27 mg/kg DON-nachgewiesen werden. 58% der Winterweizenproben wiesen Zearalenon mit einem Maximalgehalt von 1,56 mg/kg auf. Die höchsten ZEA-Werte wurden in Proben ermittelt, die gleichzeitig einen hohen DON-Gehalt aufwiesen. Die Konzentrationen von NIV und T-2 Toxin waren vergleichsweise niedrig. 30% der Proben hatten NIV-Gehalte zwischen 0,04 mg/kg und 0,29 mg/kg und 38% enthielten T-2 Toxin zwischen 0,005 mg/kg und 0,06 mg/kg. In den Futterweizenproben konnte DON als einziges Toxin mit einem Gehalt von durchschnittlich 0,19 mg/kg und maximal 0,75 mg/kg festgestellt werden. Die Weizenmehle, die im October 1987 gezogen wurden, wiesen maximal 0,58 mg/kg DON auf. Die Gehalte lagen damit medriger als die der Mehlproben vom Juni 1988, die maximal 3,24 mg/kg und durchschnittlich 0,26 mg/kg DON enthielten. Dieser Sachverhalt könnte auf Anteile von nicht kontaminiertem Weizen der Ernte 86 an den im October gezogenen Mehlproben zurückgeführt werden. Die Toxingehalte der Vollkornmehle waren nicht höher als die der Weizenmehle der Type 550. Die höchsten Durchschnittsgehalte von DON wurden in Mittel- und Unterfranken festgestellt.Type of Medium: Electronic ResourceURL: -
4Lindner, A. F. ; Vogt, K. ; Kiermeier, F. ; Terplan, G. ; Liese, H. ; Quentin, K. -E. ; Graßmann, E.
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Published 1966Staff ViewISSN: 1438-2385Source: Springer Online Journal Archives 1860-2000Topics: Process Engineering, Biotechnology, Nutrition TechnologyType of Medium: Electronic ResourceURL: -
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ISSN: 1438-2385Source: Springer Online Journal Archives 1860-2000Topics: Process Engineering, Biotechnology, Nutrition TechnologyType of Medium: Electronic ResourceURL: -
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ISSN: 1438-2385Source: Springer Online Journal Archives 1860-2000Topics: Process Engineering, Biotechnology, Nutrition TechnologyType of Medium: Electronic ResourceURL: -
7Nernst, Ch. ; Lindner, A. F. ; Möhler, Kl. ; Terplan, G. ; Zaadhof, K. -J. ; Karg, H. ; Rauch, W. ; Hampel, G. ; Acker, L. ; Hohlfeld, W. ; Baumgart, J. ; Drawert, F. ; Kuchinke, E. ; Lindemann, B. R. F. R. ; v. Ammon ; Bucksteeg, W. ; Quentin, K. -E.
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Published 1968Staff ViewISSN: 1438-2385Source: Springer Online Journal Archives 1860-2000Topics: Process Engineering, Biotechnology, Nutrition TechnologyType of Medium: Electronic ResourceURL: -
8Cremer, H. -D. ; Lück, E. ; Möhler, Kl. ; Terplan, G. ; Dietrich, R. ; Rohrlich, M. ; Bärwald, G. ; Heyns, K. ; Fritz, D. ; Kirchmeier, O. ; Senser, F. ; Bötticher, W. ; Schwerdfeger, E. ; Fincke, A. ; Quentin, K. -E. ; Bucksteeg, W.
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Published 1968Staff ViewISSN: 1438-2385Source: Springer Online Journal Archives 1860-2000Topics: Process Engineering, Biotechnology, Nutrition TechnologyType of Medium: Electronic ResourceURL: -
9Wisser, K. ; Möhler, Kl. ; Graßmann, E. ; Piorr, W. ; Günther, H. ; Schwerdtfeger, E. ; Elmenhorst, H. ; Feldheim, W. ; Terplan, G. ; Schebler, A. ; Guthy, Kl.
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Published 1974Staff ViewISSN: 1438-2385Source: Springer Online Journal Archives 1860-2000Topics: Process Engineering, Biotechnology, Nutrition TechnologyType of Medium: Electronic ResourceURL: -
10Brockmann, R. ; Lindner, A. F. ; Radler, F. ; Thier, H. P. ; Hauck, G. ; Leschber, R. ; Latzko, E. ; Terplan, G. ; Czaja, A. Th.
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Published 1975Staff ViewISSN: 1438-2385Source: Springer Online Journal Archives 1860-2000Topics: Process Engineering, Biotechnology, Nutrition TechnologyType of Medium: Electronic ResourceURL: -
11Acker, L. ; Belitz, H. -D. ; Vogt, K. ; Möhler, Kl. ; Gerhardt, U. ; Herrmann, K. ; Schulte, E. ; Seher, A. ; Bayâ, A. W. ; Baumgart, J. ; Weiß, G. ; Schwerdtfeger, E. ; Bötticher, W. ; Radler, F. ; Rehm, H. -J. ; Czaja, A. Th. ; Nierle, W. ; Nagy, M. ; Eichelsdörfer, D. ; Feldheim, W. ; Keßler, H. G. ; Bosch, H. ; Nolte, D. ; Terplan, G. ; Renner, E.
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Published 1976Staff ViewISSN: 1438-2385Source: Springer Online Journal Archives 1860-2000Topics: Process Engineering, Biotechnology, Nutrition TechnologyType of Medium: Electronic ResourceURL: -
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ISSN: 1438-2385Source: Springer Online Journal Archives 1860-2000Topics: Process Engineering, Biotechnology, Nutrition TechnologyType of Medium: Electronic ResourceURL: -
13Herrmann, Ch. ; Nultsch, W. ; Schaeg, W. ; Stock, A. ; Schwinn, F. J. ; Härdtl ; Krause, J. ; Lindner, A. F. ; Hauck, G. ; Terplan, G. ; Kallinich, G.
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Published 1965Staff ViewISSN: 1438-2385Source: Springer Online Journal Archives 1860-2000Topics: Process Engineering, Biotechnology, Nutrition TechnologyType of Medium: Electronic ResourceURL: -
14Vogt, K. ; Herrmann, K. ; Thier, H. -P. ; Bötticher, W. ; Frimmel, F. ; Radler, F. ; Kleeberger, A. ; Czaja, A. Th. ; Diebschlag-Schneider, U. ; Dresselhaus-Schroebler, M. ; Terplan, G. ; Klostermeyer, H.
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Published 1979Staff ViewISSN: 1438-2385Source: Springer Online Journal Archives 1860-2000Topics: Process Engineering, Biotechnology, Nutrition TechnologyType of Medium: Electronic ResourceURL: -
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ISSN: 1438-2385Source: Springer Online Journal Archives 1860-2000Topics: Process Engineering, Biotechnology, Nutrition TechnologyType of Medium: Electronic ResourceURL: -
16Graßmann, E. ; Möhler, Kl. ; Thaler, H. ; Kleinau, H. -J. ; Guthy, Kl. ; Lechner, E. ; Dresselhaus, M. ; Bötticher, W. ; Schwerdtgeger, E. ; Storp, H. ; Gerhardt, U. ; Bärwald, G. ; Weil, D. ; Kiermeier, F. ; Allin, K. ; Thier, H. -P. ; Helming, G. ; Feldheim, W. ; Mücke, W. ; Elbertzhagen, H. ; Latzko, E. ; Terplan, G. ; Rackow, H. -G. ; Wildbrett, G. ; Schmelz, E.
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Published 1977Staff ViewISSN: 1438-2385Source: Springer Online Journal Archives 1860-2000Topics: Process Engineering, Biotechnology, Nutrition TechnologyType of Medium: Electronic ResourceURL: -
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ISSN: 1432-1335Source: Springer Online Journal Archives 1860-2000Topics: MedicineType of Medium: Electronic ResourceURL: -
18Kartal, Stefan ; Meyer-Borstel ; Neumann, Hans Otto ; Terplan ; Costero, I. ; Neuhaus, C. ; Brach, H. ; Stahnke ; Kruchen, C. ; Mertens, V. E. ; Biedermann ; Schmidtmann ; Hartmann ; Vogeler ; Colmers ; Gironcoli ; Quast ; Wertheim, Leo
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Published 1931Staff ViewISSN: 1432-1335Source: Springer Online Journal Archives 1860-2000Topics: MedicineType of Medium: Electronic ResourceURL: -
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ISSN: 1432-2307Source: Springer Online Journal Archives 1860-2000Topics: MedicineType of Medium: Electronic ResourceURL: -
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ISSN: 1432-2307Source: Springer Online Journal Archives 1860-2000Topics: MedicineType of Medium: Electronic ResourceURL: