Search Results - (Author, Cooperation:M. Zinner)

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  1. 1
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    Publication Date:
    2015-12-15
    Publisher:
    Nature Publishing Group (NPG)
    Print ISSN:
    0028-0836
    Electronic ISSN:
    1476-4687
    Topics:
    Biology
    Chemistry and Pharmacology
    Medicine
    Natural Sciences in General
    Physics
    Keywords:
    Animals ; Cells, Cultured ; Cellular Reprogramming/*genetics ; Chromatin/metabolism ; Chromatin Assembly Factor-1/antagonists & inhibitors/genetics/*metabolism ; Gene Expression Regulation/genetics ; Heterochromatin/metabolism ; Mice ; Nucleosomes/metabolism ; RNA Interference ; Transduction, Genetic
    Published by:
    Latest Papers from Table of Contents or Articles in Press
  2. 2
    Brunner, R. ; Röhr, M. ; Zinner, M.
    Springer
    Published 1966
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    ISSN:
    1434-4475
    Source:
    Springer Online Journal Archives 1860-2000
    Topics:
    Chemistry and Pharmacology
    Notes:
    Zusammenfassung In Penicillium chrysogenum wurde bei Vermehrung in synthetischen Nährlösungen die Existen eines Aminoacylasesystems geringer Aktivität nachgewiesen, das breite Substratspezifität gegenüber den Acyl- wie auch den Aminosäurekomponenten von N-Acylaminosäuren aufweist. Bei Züchtung in Gegenwart von Phenoxyessigsäure bzw. N-Phenoxyacetyl-glycin wurde die Aminoacylaseaktivität durch Enzyminduktion erheblich gesteigert, doch konnte im Gegensatz zu den Befunden bei Fusariumarten keine Penicillinamidase-wirkung induziert werden. Geringe Induktion einer Spaltwirkung gegenüber Penicillin V wurde jedoch erzielt, wenn im Nährmedium N-Phenoxyacetylaminosäuren bzw. Penicillin V als einzige Stickstoffquellen geboten wurden. Die Affinitäten des durch Phenoxyessigsäure induzierten Enzyms gegenüber verschiedenen N-Acylaminosäuren, bei denen sowohl die Acyl- als auch die Aminosäureanteile variiert waren, wurden durch Ermittlung der Michaeliskonstanten bestimmt.
    Type of Medium:
    Electronic Resource
    URL:
    Articles: DFG German National Licenses
  3. 3
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    ISSN:
    1432-0649
    Keywords:
    PACS: 32.80.-t; 42.50.Vk
    Source:
    Springer Online Journal Archives 1860-2000
    Topics:
    Physics
    Notes:
    01 * (doughnut) modes for atomic beam manipulation. A slow atomic beam is guided over up to 0.3 m and focused down to 6.5 μm radius. The doughnut mode is used as a strong mesoscopic dipole potential with vibrational level spacings up to the photon recoil energy. Polarization gradient cooling in this system generates a bimodal momentum distribution with a narrow component momentum width of 4 ?k.
    Type of Medium:
    Electronic Resource
    URL:
    Articles: DFG German National Licenses
  4. 4
    Staff View
    ISSN:
    1573-2568
    Keywords:
    endoluminal release ; serotonin ; substance P ; adrenergic ; cholinergic
    Source:
    Springer Online Journal Archives 1860-2000
    Topics:
    Medicine
    Notes:
    Abstract The mechanisms controlling vagally induced 5-HT and SP release into the jejunal lumen were studied in the cat. In control animals, electrical vagal nerve stimulation doubled the rate of endoluminal secretion of 5-HT and SP. Propranolol pretreatment did not alter luminal secretion of these hormones. Atropine suppressed motor function and induced dose-related inhibition of vagal release of endoluminal 5-HT, but not of SP; the response to hexamethonium pretreatment was similar to that of atropine. In contrast, superior cervical ganglionectomy did not alter stimulated endoluminal 5-HT release but it completely abolished release into the portal vein. The portal 5-HT release was not affected by ganglionic blockade. The data suggest that (1) vagally mediated 5-HT release into the lumen and the portal circulation are mediated by different neural mechanisms, the former cholinergic, the latter presumably adrenergic; and (2) release of feline 5-HT and SP are independent, suggesting two intestinal sources, the EC cell for 5-HT and peptidergic neurons for SP.
    Type of Medium:
    Electronic Resource
    URL:
    Articles: DFG German National Licenses
  5. 5
    Brunner, R. ; Röhr, M. ; Hampel, W. ; Zinner, M.
    Springer
    Published 1968
    Staff View
    ISSN:
    1434-4475
    Source:
    Springer Online Journal Archives 1860-2000
    Topics:
    Chemistry and Pharmacology
    Description / Table of Contents:
    Abstract Non enzymatic synthesis of penicillins and of hippuric acid is demonstrated by reacting 6-aminopenicillanic acid and glycine, resp., with the appropriate S-acylthioglycolates. In the pH range of 5 to 8 the formation of penicillins is relatively fast and independent of pH. The rate of synthesis of hippuric acid in the pH range of 6 to 10 is slow compared with the rate of penicillin formation but increases as the pH approaches 10. An explanation of these results is given. Attempts to increase the rate of hippuric acid synthesis by the addition of a hippurate-splitting enzyme at different pH values always resulted in lower yields evidently caused by a much faster enzymatic hydrolysis than chemical formation of hippuric acid.
    Notes:
    Zusammenfassung Es wurde gefunden, daß die Synthese von Penicillinen und von Hippursäure aus den entsprechenden S-Acylthioglykolaten und den Aminoverbindungen 6-Aminopenicillansäure bzw. Glycin auch ohne Anwesenheit eines Enzyms, also auf rein chemischem Weg, erfolgt. Hierbei verläuft die Penicillinsynthese im pH-Bereich von 5 bis 8 relativ rasch und unabhängig vom pH, während die Hippursäuresynthese im pH-Bereich von 6 bis 10 zwar langsam abläuft, aber um so mehr beschleunigt wird, je mehr man sich dem pH-Wert 10 nähert. Eine Erklärung für diese Befunde wird angeführt. Versuche, durch Zugabe eines Enzyms, welches die hydrolytische Spaltung von Hippursäure veranlaßt, die Synthese von Hippursäure zu beschleunigen, zeigten, daß die aus der Reaktion von S-Benzoylthioglykolat und Glycin entstandene Hippursäure stets schneller enzymatisch gespalten als chemisch gebildet wird.
    Type of Medium:
    Electronic Resource
    URL:
    Articles: DFG German National Licenses